top of page

Trápí Vás zápis ve webovém katalogu?

Aktualizováno: 5. 10. 2022

Každá firma si může zaregistrovat svůj web a kontaktní údaje v nejrůznějších katalozích, většinou zdarma. Pozor však na podvodné jednání, kdy vám přijde nabídka k zápisu do neznámého webového katalogu. Zpravidla se jedná o podvod s cílem dostat z vás peníze.

Jak celý podvod funguje?

Nejprve Vás kontaktuje milý obchodní zástupce, který Vám nabídne výhodnou propagaci na internetu. Naslibuje hory doly, často nabídne zkušební období zdarma nebo za velmi rozumnou částku. Pozor, byť i jedna jediná koruna je za Vaši prezentaci příliš mnoho. Jedná se totiž o internetové katalogy, které nikdo nenavštěvuje. Nepřinesou Vám tak naprosto žádný obchodní výsledek, ale za to Vám přinesou mnoho starostí.


Společností, které nabízí tyto služby je mnoho

Společnosti nabízející služby pomocí těchto praktik je celá řada, ale všechny mají více či méně podobný postup. Jakmile podnikatel zaplatí první fakturu, zjistí, že se zavázal platit vysoké částky za bezcenné služby. Jedná se o mnoho nejrůznějších katalogů, inzertních serverů a portálů.


Vyvázat se ze smlouvy je složité

Pravděpodobně jste odsouhlasili nevýhodné obchodní podmínky, které Vás zavazují k nepřiměřeným platbám a dlouhému trvání smlouvy. I v těchto případech Vám umíme pomoci. Kontaktujte AK NAXERA & PARTNEŘI, kde vám vždy poradí.

bottom of page